<link rel="openid.server" href="https://www.blogger.com/openid-server.g" /> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1752505288531090265\x26blogName\x3dNur+Himawari\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://farahnurrasydah.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://farahnurrasydah.blogspot.com/\x26vt\x3d-5440277306877740504', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Thalassophile
Dress KPOP
Selasa, Oktober 27

Assalamualaikum
  
Dress tu macam best je kan, macam nak pakai je tapi yang paling bestnya kalau pakai ngan dress maxi straight cut tu hmmm macam mana ea agak2. jom kita tengok bawah ni 
\
 lebih kurang camni lah then pakai selendang gaya flowy gitu haaa, nampak en aku ni macam kpop sikit tp mmg pon, asal tutup sana tutup sini dah....  aku ni a bit of old skool skit yelah kan kawan aku suka cakap aku ni kalut tak ikut trend en . manusia ada banyak kesilapan , mana ada dalam dunia ni yang senang kalau tak belajar dari kesilapan en.. hmmm.. oklah just sharing ni je.. put your hands up if u agree with meeee... 
Assalamualaikum warohmatullah hiwabaro kaa tuh


LIFE

Everyday when I open my eyes, oh i still in this world, but i am my father's daughter so i need to be strong and shut people that care about me, i never thought that is ME. i live my life as a sick woman, talking crap DAN jadi bodoh depan org ramai. it feels like i eat rubbish everyday got prank but i hv been like that so im still live. right ??. nothing's wrong. so here i am regretting the people that i love and throw them like nothing.i think i need to see a psyctri. u know what i mean. im a student but act like a shit and lazy all day. what's wrong wif me.

Ya Allah, aku mohon padamu kau berikanlah ku petunjuk dengan segera supaya aku sedar. AMIN~.

Dan akhirnya Allah berikan aku petunjuk dan sekarang aku dah berubah, menjadi seorang yang berkepimpinan, bertanggungjawab, lebih berdikari dan sekarang aku lebih rajin nak masak?? waa syidot (aku) masak. UNBELIVEBLE! but what u guess, aca-belive it dude!!. Sekarang abah aku import weii haha acah acah (sedara aku pon) ustaz dari INDONESIA supaya ajar aku tentang ibadah dan yang paling penting KEHIDUPAN. meh akak nak cerita sikit tentang kehidupan ea.

Kehidupan ni merupakan sesuatu asas dalam hidup. kita perlukan akal dan kebijaksanaan serta ilmu jika nak hidup, jadi sebab itulah kita perlu belajar, Pelajaran pula kedua penting selepas kehidupan dan dalam suatu hadis Nabi Muhammad SAW telah bersabda :

طلاب العلم فريضة على كل مسلم
Yang bermaksud mencari ilmu itu adalah wajib atas setiap orang islam.
maksudnya kita sebagai orang islam sepatutnya haruslah mencari ilmu agar mendapat kehidupan yang sempurna. namun atas apa yang kita amalkan dan kita apa kita kerjakan Allah maha menyaksikan. oleh itu kita harus berwaspada atas apa yang kita kerjakan. ilmu yang didapati itu haruslah Halal dan berguna pada masa hadapan.

seperti dalil ini :
مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنه حَيَاةً طيبة ولنجزينهم أجرهم بأحسن ما كانوا يعملون  (suroh an-nahal) (97)
yang bermaksud barang siapa yang beramal shalih dr laki2 dan perempuan dan dia itu orang iman maka nescaya Aku (Allah) akan memberikan kepadanya kehidupan yang baik dan nescaya Aku akan memberi pembalasan yang lebih baik dari apa yang mereka kerjakan.

Tepuk dada tanya iman anda. Assalamualaikum.